[0B] Praha - Bukurešť 799 Kč
@mirjur 😁 já čtu všechny, co jsem nečetl (převážně asijské destinace, co mě až tak nezajímaly) , alespoň něco pozitivního a zábavného v těchto dnech a to Rumunsko jsem si přečetl znovu nedávno. Takže jsem si to obnovil. I když já to koupil spíš z důvodu se prostě proletět
Ja bych se chtel proletet do Prahy ovsem podminka nejdrive od 19.11 . a zpatky do 30.11. primy let zadny neni a prestup musi odpovidat podminkam tranzitu zatim se mi nepodarilo najit nic nez az 27. Dublin -Birmingham Ryanair 10 euro a Birmingham -Praha Jet2com 39 GBP a to jeste trcim 7 hodin na letisti v Birminghamu
Koukam ze v te druhe pulce listopadu to vsechnv low cost osekaly a jde najit jen klasicke aerolinky kolem 150 euro za OW
mikir napsal(a):[citace="Ahmad Masúd"]
[citace="tonic"]
Mikir, hned by som siel na Kanary, neboj :) ale tie si necham asi na rodinnu "dovolenku"
Na rodinnu dovolenku jedině na Slovensko :-))) Kanáry, jak se zdá, jsou pod náporem desetieurovkáčů a to bych neriskoval. Když už low-cost, tak jedině Haluškistán.
Ahmade musis vedet kam na Kanarech jet kde je klid a halusky jsou fajn i parenica a taky si jeste pamatuju na Chopku ..pro silny vietor nepremavame ...a borovicka tekla proudem -) akorat co postavili Liptovskou Maru tak uz nebyl Chopok ani Malino Brdo tak bohate na snih jako drive Slovensko mam hodne rad ,a na Morave nikdo rozdeleni nechtel , Slovaci jsou fajn , zena mela pribuzne na Orave ,,to je taky pekny kraj na vymeny obchod s Polskem -)) jenom si musis dat pozor na medvedy
Mam ale pocit ze low-cost uz Slovensko ,alespon top destinace v hlavni sezone ,uz zas az tak uplne neni
No ale tady je fronta na Bukurest jak kdysi na banany nebo s zidlickou v listopadu celou noc pred cestovkou Treba si to koupi i Katerina Ostra a otestuje jestli bude bez penez a bez dokladu rychleji nez na Mallorce, ale tak jak pise Cali potencial je velky ..tehdy jsme si pred 50 lety troufli treba i do oblasti Suceava .. ovsem kdyz dostal autobusak co jely pubertacky na tabor do Bulharska defekt tak v kazdych dverich hlidal jeden chlap a to se jelo civilizovanou trasou---
[/citace]
Suceava a okolí, tedy rumunská Moldávie, je už tak 15 let běžnou turistickou destinací. Poslední závan východu ztratila koncem devadesátých let. Od té doby do příchodu Covidu už to byla běžná turistická destinace s autokary u klášterů, hotely, penziony atd. Žádná divočina. Původní jsou ještě hory, mimo ty nejznámější. Tam je ještě Rumunsko jako z knih M. Nevrlého.
Vsak ja nic nenamitam ,psal jsme ,ze jsem tam nebyl 40 let ,jen od zeny s prace jezdili jeste do covidu tabory pro mladez do Bulharska pres Rumunsko busem a 15 let to neni co se tam radeji snazili zastavovat co nejmene ,,,,
Taky doufám, že ten víkend vyjde. Je to moje poslední živá letenka do prázdnin...a málem jsem na ni zapomněl.😁
Doufáte že Rumunsko zruší povinnou karantenu pro neočkované? Já to sice mám až na červen ale i tak mám pochyby.
Edit: teď když koukám na jejich web, tak vidím že je posunutý start linky až na 30.4. Ještě před pár dny tam byl start od 2.4., takže přeci jen to promazali.
Já tu karanténu, testy tam ani zpátky řešit nebudu muset, pokud Rumuni nebo naši nezmění podmínky.
mne pomenili casy a kedze mame letiet o 3 tyzdne z Viedne, tak som zaziadal o refund...
Ale teda je to boj ten ich formular, lebo sa musi vzdy vyplnit aj ked chcete len odpovedat na ich odpoved :D
Mne to zatial v polovici Juna drzi. Uvidim ake budu podmienky. Co sa dovtedy stihnem zaockovat.
Já taky začátek června 3-6.6.
k tomu mám od středy covid, tak by to možná mělo jít bez testu, ne? :D
Jj do Rumunska (zatím) můžeš s potvrzením o prodělaném kovidu a zpátky nemusíš vyplňovat ten český formulář, nemusíš na test, karanténu, test a to po dobu 90 dní od pozitivního testu. Taky na to sázím😁👍
Našel jsem na netu nějaké vzory potvrzení o prodělání covidu. Kdo to ale vystaví? Prakticky lékař?
Mám to na první květnový víkend, kdy jsem loni očekával, že situace bude opět dobrá. No, podcenil jsem sílu Babiše a Brigity. Zkoušel už někdo změnit termín?
Já to mám teda až na první říjnový víkend, protoze jsem předpokládal, že to v květnu nebude úplně ok. 😃 Doufám, že v říjnu to bude více v pohodě, pokud samozřejmě aerolinka nezkrachuje. Nicmene 15€ kdyz tak přežiju😃.
Já koupil 4 letenky, ale za tu cenu cajk. Ve voucherech TAP mi visí o řád výše. Říjen jsem nebral z důvodu možné čtvrté vlny. A my ji zvládli už po Vánocích. :-D
Tak Blue Air zacal nabizet i lety do Suceavy z Prahy s prestupem v Bukuresti, tak zrejme to s tou linkou mysli vazne :D
inak vysvetlite mi niekto tu Sucavu ... to tam je nejaky super neobjaveny trh? lebo ved Ryanair aj Wizzair z Viedne tam budu lietat. Alebo jednoducho nemaju kam posielat lietadla
Ostrava style, pravda. Ale na druhu spadova oblast je tam velmi velka - severovychod Rumunska, sever/zapad Moldavska, kus Ukrajiny. A ani Moldavci alebo Ukrajinci viza nepotrebuju do EU, tak mozu lietat, kedze najma ta cast Ukrajiny je lowcostami nedotknuta.